Перейти до основного вмісту
Зимова школа
Доцентка кафедри географії та менеджменту туризму Жанна Іванівна Бучко взяла участь у зимовій сесії Міжнародної Карпатської школи, яка цьогоріч відбулася 21-25 лютого 2024 року в м. Косові Івано-Франківської області за підтримки проєкту «Освіта для сталого розвитку: передача досвіду країн V4 для відновлення України», що фінансується Міжнародним Вишеградським фондом.
На одній із секцій «Сталий туризм в Карпатському регіоні: виклики, досвід, перспективи», яку Жанна Іванівна модерувала спільно з доценткою кафедри країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка Вікторією Костянтинівною Кіптенко, прозвучала її доповідь «Природна та культурна спадщина Вижницького району в контексті сталого туризму: проблеми збереження та захисту». Доповідачами та експертами-учасниками розглядалася та обговорювалася проблематика збереження та захисту ресурсів, розвитку туризму на засадах сталості, досвіду суспільних змін у Карпатському регіоні, інструментів та практик екологічно дружнього туризму.
У роботі сесії взяли участь експерти з Польщі, Чехії, Словаччини, країн Балтії, Грузії та України. Метою «Карпатської школи» є впровадження наукового підходу у підготовку молоді для повоєнної відбудови та інтеграції України до Європейського Союзу, а також координація міждисциплінарних досліджень, спрямованих на сталий розвиток Карпатського регіону. Заплановані заходи спрямовані на зміцнення мережі закладів освіти, підтримку мобільності студентів, впровадження неформальної освіти серед шкільної молоді, студентів і аспірантів.
Більше
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності