
- пʼятниця, 27 вересня 2024 р.
27 вересня 2024 року, у Всесвітній день туризму, для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242 "Туризм і рекреація" (ОП "Міжнародний туризм", 310 і 311 групи) відбулась гостьова лекція з навчальної дисципліни "Технологія ресторанної справи та організація послуг харчування" за участі нашої стейкголдерки, рестораторки з 15-річним досвідом, співвласниці 4-х закладів ресторанного господарства - "Піцерії на дровах на Заньковецької 5", "Don Gustavo" і ресторації "GANOK", засновниці жіночого клубу "LBC" (Чернівці), власниці онлайн-курсу "Секрети ресторатора" Тетяни Клипач-Костинян.
Темою спілкування стали організація та успішність в ресторанному бізнесі, секрети сучасного ціноутворення, роль шеф-кухаря в популярності закладів харчування, підбір, навчання та мотивація персоналу, робота в команді та важливість командного духу для досягнення успіху.
Не оминули увагою питання контролю якості продукції та дотримання стандартів на всіх етапах - від закупівлі продуктів до подачі готових страв.
В реаліях сьогодення поговорили про важливість та дієвість маркетингу в діяльності будь-яких закладів харчування.
Спікерка розповіла про увагу до всіх дрібниць при обслуговуванні гостей, про повагу до кожного свого працівника, про згуртованість колективу, обговорення меню і врахування креативних пропозицій кожного члена команди.
Популярним напрямком діяльності ресторації "GANOK" в останні роки став кейтеринг.
Приємно, що членами цієї згуртованої команди є випускник ОП "Готельно-ресторанний сервіс та туроперейтинг" Андрій Пенюк та студентки 112 групи цієї ж ОП Вишньовська Антоніна, Фіщук Альона і Лупул Ірина.
Дякуємо за власний приклад, щирість, мотивацію та співпрацю Тетяні Клипач-Костинян.