Перейти до основного вмісту
музей

12 березня 2024 р. для реалізації практичної складової вивчення навчальної дисципліни «Етнокультурний туризм» відбулася екскурсія здобувачів 110-ої групи освітньої програми «Міжнародний туризм» до Чернівецького обласного художнього музею.

Про приміщення музею, який водночас є пам’яткою архітектури загальнодержавного значення, його історію та експозиційне наповнення розповіла Інна Федорівна Кіцул, директорка закладу. Вона ж ознайомила студентів із експозицією зали іконопису. Особливу увагу та захоплення викликала колекція писанок (понад 3 тисячі) та екскурс у традиції писанкарства. А Лариса Миколаївна Курущак, завідувачка відділом науково-освітньої роботи, розкрила особливості традиційного одягу населення Чернівецької області, його етнокультурного різноманіття та обрядового змісту.
Студенти оглянули також експозицію образотворчого мистецтва Буковини XVII–XX століть, яке є основою музейної збірки. Зібрання Чернівецького художнього музею налічує близько 12 тисяч експонатів основного та науково-допоміжного фондів.
Більше
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності