Перейти до основного вмісту
Стажування в Польщі
З 21 до 25 квітня 2024 року в рамках угоди про співпрацю між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Щецинським університетом (Польща) відбулась виїзна частина міжнародного стажування доценток кафедри географії та менеджменту туризму географічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Оксани Заячук та Галини Круль в Інституті просторової економіки та соціально-економічної географії Щецинського університету (м. Щецин, Польща). Воно не обмежилось участю в заходах, присвячених Дню Географа. Відповідно до плану стажування обговорили питання організації навчального процесу, використання інноваційних методів викладання, підвищення якості вищої освіти, перспектив академічної мобільності здобувачів вищої освіти задля отримання подвійного диплому європейського зразка та ін.
Відвідали ректорат, ознайомилися зі структурою, аудиторним фондом і матеріальними ресурсами Щецинського університету, поспілкувались щодо освітніх напрямків, які користуються популярністю у польських здобувачів, і профорієнтації серед майбутніх абітурієнтів. Не оминули увагою і наукову роботу науково-педагогічного персоналу.
Поділились українським досвідом роботи в умовах війни та повітряних тривог, що вимагає пристосування до такого навчання з допомогою дистанційної платформи Moodle.
Професори Павел Чаплінський (Paweł Czapliński) та Ігор Кавецький ознайомили з туристично-привабливими місцями Щецина, його історією та інфраструктурою. За ініціативи Павла Чаплінського провели виїзну екскурсію до рекреаційно-туристичного містечка Нове Варпно, мером якого був географ, що зумів втілити свою любов до географії в облаштуванні його рекреаційної інфраструктури.
Дякуємо керівництву Інституту просторової економіки та соціально-економічної географії, зокрема Гражині Росса, Павлу Чаплінському та Ігорю Кавецькому за щирий прийом, здобутий досвід, приємні враження від спілкування та нові перспективи для співпраці, як для здобувачів вищої освіти, так і для науково-педагогічного персоналу.
Більше
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності